top of page

BLOG

6 évvel ezelőtt valami elkezdődött: Első nemzetközi esküvő Finnország legészakabbi részén, Lappföldön

Hat évvel ezelőtt valami elkezdődött. Ekkor szálltam életemben először repülőgépre, ami nem is akárhová vitt: Finnország legészakibb részére egy finn-magyar esküvőt fotózni, ami egyben életem első külföldi esküvő fotózása is volt. Akkor ott, valami megváltozott, valami elkezdődött, egy olyan lavinát indított el, ami azóta is tart: Egy soha végetnemérő kalandvágyat, kíváncsiságot és szeretetet más országok, más kultúrák és a nemzetközi esküvő fotózása iránt.


Hungarian-finnish wedding in Lapland, Finland captured by a hungarian destination wedding photographer, All we have just stories

Ennek az első kalandnak (ami nem volt a legkezdőbb első út a maga átszállásával, reptéren alvásával, klíma különbségének) köszönhetően azóta fotóztam már Spanyolországban, Párizsban, Máltán, Svédországban, Lengyelországban, Szlovéniában, Ausztriában és Olaszországban (ahová évente visszatérek fotózni) idén pedig csak gyarapszik a meghódított országok és városok listája Koppenhágával, Caprival, Como-i tó-val, Nápollyal, Prágával -- és még kitudja merre visz a szél, milyen nemzetközi esküvő vár még rám! :)


A legnagyobb kihívás

A legnagyobb kihívást talán a -17 fokos hőmérséklet és a rengeteg hó okozta, de mindezt Évi és Matti annyira jól kompenzálta a hozzáállásukkal, tényleg nagyon más úgy ilyen hidegben létezni, ha az éveid felében jelen van. Elképedtem, amikor Évi megjelent a miniruhájában úgy, hogy rajtam közben 2 zokni, thermo aláöltöző és 2 pulcsi volt az extra bundás télikabátom alatt. Fel is horkantam, hogy 'te jó ég, nem fázol így?' mire közölte: "ilyen időben ő még lazán bringával jár dolgozni, nem is vészes" :)


Hungarian-finnish wedding in Lapland, Finland captured by a hungarian destination wedding photographer, All we have just stories

Életre szóló élmény

Alapból a mindenre is kíváncsi természetem elképesztően hajt a felfedezésre, de abban biztos vagyok, hogy egy ennyire északi életet megtapasztalni a legjobb lehetőség volt, hogy pár napot Évi és Matti mellett tölthettem, akik igyekeztek minden lehetőséget megadni, hogy jó képek készülhessenek - és megtapasztalhassam azt, amire itthon nincs lehetőség.Így fotóztam egy hószán hátulján ülve, lékhorgásztunk a befagyott folyón, fotóztunk a világhíres Jégkastélyban, Mökkinél teáztunk, kinéztünk a Sampo jégtörő hajóhoz - és persze dobáltuk a havat, ahol lehetett.Na de, meséljenek a képek!

(A képek 6 évvel ezelőtt lettek színkezelve, így az akkori stílust tükrözik, nem a mostanit!)
Comments


bottom of page