top of page

BLOG

Az esti esküvői szertartás esszenciái - 3 dolog, amire ha figyelsz, tökéletes lesz

Néhány hasznos tanács arra az esetre, ha esti esküvői szertartásban gondolkodtok.


Egyre többször van alkalmunk a megszokott esküvői menetrendekkel szembemenő új helyzetben megörökíteni az esküvők legkardinálisabb pontját: A szertartást, mégpedig a koradélután és naplemente időszaktól eltérve: Este, a naplemenetelét követően. Romantikus, különleges, a megszokotttól eltérő, azonban van néhány kardinális dolog, ami a valóságban szükséges ahhoz, hogy valóban az elképzelt romantikus kép is megvalósulhasson, erről olvashatsz ebben a bejegyzésben. :)


éjszakai esküvői szertartás fotózás all we have just stories

Atmoszféra


Az első és talán legfontosabb egy esti szertartás esetében, hogy hangulatot teremtsetek. Mivel az este önmagában sötét és üres, fontos, hogy megtöltsétek olyan elemekkel, amik nem csak fényt adnak, hanem hangulatot is, ettől lesz igazán romantikus. Ebben az esetben példál sok gyertya nagyon sokat tud dobni, de nem szabad elfeledkezni a szertartáshelyszín teljes betöltéséről sem, azaz érdemes fényekkel keretezni, különben a fotókon és a videón úgy fog tűnni, mintha egy feketelyukban történt volna az esemény.


Ehhez néhány gyakorlati tanács:

Fényfüzérek a násznép fölé, a környező fákra, surlófények a fák tövébe (nagyon jó atmoszférát teremt, ahogy a színes fények megvilágítják a fák lombjait) így a képeken is kiemeli majd a témát, nem vész el a sötétségben, hiszen a háttérben izgalmas fények mutatják a teret, az eseményt.éjszakai esküvői szertartás lósi major

Megfelelő és elegendő fény a szertartás szereplőire


Romantikus elképzelni egy szertartást csupán gyertyafényben, azonban a valóságban a fotókon ez végeredményben úgynevezett monsterlight-ot eredményez az arcokon (alulról jövő fény megülése az arcgödrökben) és a nagyon kevés fény miatti magas fényérzékenység használata tovább rontja a kép minőségét (zajos, szemcsés lesz).


Ahhoz, hogy professzionális, jóminőségű fotók és videofelvételek készüljenek elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és jó irányból érkező fény. Ezt akár kérhetitek a dj-től (vagy a helyszín fénytechnikusától) de mi is mindig tartunk magunknál erre megfelelő ledlámpákat bebiztosítva a végeredmény maximális minőségét. Ezt jól látjátok a képeken :)éjszakai esküvői szertartás fotózás all we have just stories


A násznépre is gondolj!


Az az elmúlt évek tapasztalata, hogy elsősorban magára a párra kerül a figyelem ilyen esetben, ami teljesen érthető, hiszen ők a főszereplői ennek a történetnek, viszont ne feledkezzünk meg egy nagyon fontos tényről: A vendégekről, szülőkről ilyenkor készülnek a legjobb felvételek, hiszen egy helyben vannak és érzelmileg épp kapcsolódnak a párhoz, az eseményhez, ezért ilyenkor készülnek róluk a legszebb, legmeghatódottam portrék!


Emiatt külön fontos, hogy rájuk is megfelelő fény jusson, ellenben kénytelen a fotós vakut használni, ami egy jelen esetben kevés fényhez szokott szemnek illúzióromboló és elvakító lehet.éjszakai esküvői szertartás fotózás all we have just stories

Ha ezt a három dolgot betartod, az esti esküvői szertartás végeredménye már csak a fotós tehetségén fog múlani :)


Minden esetben konzultálj a szolgáltatóiddal, ők biztosan fognak tudni segíteni, tanácsot adni és megfelelő felszereléssel segíteni, hogy ez a különleges alkalom biztosan felejthetetlen legyen!
Comments


bottom of page