top of page

BLOG

Így nézhetsz ki jól a fotókon akkor is, ha nem vagy fotogén - Trükkök, amiktől fotogénebbnek tűnhetsz a képeken

Sokan érezzük úgy, hogy nem vagyunk fotogének, és emiatt gyakran feszengünk a kamera előtt. A jó hír az, hogy a fotogénség nem egy születéskor kapott előny, ami vagy van vagy nincs. A fotogén külső odafigyeléssel és tudatossággal elérhető, hiszen nem feltétlen a szimetrikus arctól függ, sokkal inkább a kisugárzástól és a harmóniától, így néhány egyszerű trükkel bárki nézhet ki jól a fotókon, függetlenül attól, hogy mennyire érzi magát fotogénnek.


Bár egy professzionális fotós tudja, hogy hogyan hozza ki belőled a legvonzóbb és legelőnyösebb éned, hogyan láttassa azt, amit ő egyből lát benned és megfelelő tanácsokkal hozzá is tud segíteni, hogy mindezt komfortosan megélhesd, de tudom, ahhoz előbb bátorság kell, hogy mindez megtörténhessen, így ebben a blogposztban tippeket és tanácsokat találsz, hogy hogyan növelheted az önbizalmadat a kamera előtt és hogyan lehetsz fotogén akkor is, ha nem profi fotóz. :)
Viselj megfelelő ruhát

Olyan ruhákat válassz, amelyekben jól érzed magad és magabiztos vagy. Kerüld a túlzottan szűk vagy bő ruhákat, mert ezek torzíthatják az alakodat a képeken, a legfontosabb a megfelelő méret és a testalkatnak megfelelő fazon. Az egyszínű, letisztult ruhadarabok általában jobban mutatnak a fotókon, mint a mintás vagy túlzottan díszített darabok. Ha bizonytalan vagy, kérd ki a fotós véleményét a ruhaválasztással kapcsolatban.


Figyelj a testtartásodra

A helyes testtartás csodákat tehet a fotókon. Húzd ki magad, és emeld fel a fejed, hogy magabiztosabbnak és energikusabbnak tűnj. Kerüld a görnyedt testtartást, mert ez fáradtnak és kedvetlennek mutathat. Egy kis előre döntés a deréktól felfelé segíthet abban, hogy karcsúbbnak tűnj a képeken.


business portré fotózás budapest nordix stúdió

Helyezd a nyelvedet a szájpadlásodra

Ez egy egyszerű, de hatékony trükk, amely segít elkerülni a toka megjelenését a fotókon. Amikor mosolyogsz, helyezd a nyelvedet a szájpadlásodra, és finoman nyomd fel. Ez segít megfeszíteni az állkapocs és a nyak izmait, így élesebb kontúrokat ad.


Mosolyogj természetesen

A természetes mosoly mindig vonzóbb, mint a mesterkélt. Gondolj valami vidámra vagy kérd meg a fotóst, hogy nevettessen meg. A valódi érzelmek és mosolyok mindig szebbé teszik a fotókat! :)


Dőlj enyhén előre

Ha egy kicsit előredőlsz a deréktól felfelé, az segíthet abban, hogy karcsúbbnak tűnj a fotókon. Emellett az állad is emeld fel kissé, hogy az arcod és a nyakad hosszabbnak és feszesebbnek tűnjön.
Használj természetes fényt

A természetes fény sokkal kedvezőbb a bőr és az arcvonások számára, mint a mesterséges fény. Fotózz lehetőleg nappal, és kerüld a közvetlen napfényt, mert az éles árnyékokat hozhat létre. A lágy, szórt fény a legjobb, például egy ablak mellett vagy árnyékos helyen. A lágy, szórt fény a legjobb barátod a fotókon, mert kiegyenlíti az arcvonásokat és szépíti a bőrt.


Próbálj ki különböző arckifejezéseket

Ne ragaszkodj egyetlen arckifejezéshez! Kísérletezz különböző mosolyokkal, komolyabb és játékosabb arckifejezésekkel, hogy megtaláld a legelőnyösebb megjelenést. Gyakran a legjobb fotók azok, ahol egy pillanatnyi érzelem tükröződik az arcodon.


Lazulj el és légy természetes

A legjobb fotók akkor készülnek, amikor természetesnek és nyugodtnak tűnsz. Próbálj meg lazítani, és ne aggódj túl sokat a tökéletes póz miatt. Egy mély lélegzetvétel segíthet ellazulni, és ha szükséges, nevess egy jót, hogy oldódjon a hangulat. A természetes mosoly és testtartás mindig előnyösebb, mint a mesterkélt pózok.Kérd meg a fotóst, hogy álljon magasabbra

Ha a fotós kicsit magasabbról fotóz, az előnyös lehet az arc és a test számára. Ez a szög segít elkerülni a tokát és karcsúbbnak tűnni. Ha nincs lehetőség magasabb helyről fotózni, kérd meg a fotóst, hogy enyhén döntse lefelé a kamerát


Smink, de csak természetesen

A smink segíthet kiemelni az előnyös vonásaidat és elfedni a bőrhibákat. Egy jó alapozó, egy kis pirosító és némi szempillaspirál csodákat tehet. Ne felejtsd el, hogy a smink természetes maradjon, és ne legyen túlzó.+1 Kérd egy profi segítségét

Ha igazán jól szeretnél kinézni a fotókon, érdemes egy profi fotós segítségét kérni. Mi tudjukj, hogyan hozzuk ki belőled a legjobbat, és segítünk a megfelelő pózok, fények és szögek megtalálásában. Egy jó fotós nem csak a technikai részletekre figyel, hanem arra is, hogy a fotózás élvezetes és stresszmentes legyen számodra. Kísérletezz, ismerd meg az előnyös oldalaidat, és ne félj segítséget kérni egy profi fotóstól. Ezzel a néhány tippel biztosan magabiztosabban állhatsz majd a kamera elé, és gyönyörű fotókat készíthettek, amelyekre büszkén tekinthetsz vissza. :)


Próbáld ki ezeket a trükköket a következő fotózás alkalmával, és nézd meg, milyen változást hozhatnak!

Comments


bottom of page