top of page

BLOG

Ezek a leggyakoribb tévhitek családi fotózással kapcsolatban

A családi fotózás csodálatos lehetőség arra, hogy megörökítsük az együtt töltött pillanatokat és megőrizzük az emlékeket a jövő számára. Azonban számos tévhit kering a családi fotózással kapcsolatban, amelyek elbizonytalaníthatják a családokat, vagy félrevezethetik őket a felkészülés során. Ebben a bejegyzésben ezeket a gyakori tévhiteket vesszük górcső alá, hogy eloszlassuk kicsit a tévhiteket.


újszülött családi fotózás otthon

Csak különleges alkalmakra érdemes fotózást szervezni


Sokan úgy vélik, hogy a családi fotózás csak különleges alkalmakra, mint például karácsonyra, születésnapokra vagy évfordulókra van fenntartva. Valójában bármikor érdemes családi fotózást szervezni, hiszen minden együtt töltött pillanat értékes. Az éves vagy akár féléves fotózások segíthetnek megörökíteni a család növekedését és változását, és ezek a képek, a hétköznapi pillanatok, később a legértékesebb emlékekké válhatnak.


Gondolj csak vissza, neked mi a kedvenc gyermekkori fotód? :) Nekem pont egy ilyen!


Nem vagyunk modellek, nem tudunk pózolni, szóval nem nekünk való a fotózás


A legnagyobb tévhit, amivel valaha (sajnos sűrűn) találkozom! Ez nem egy velünk született tudás, amit kötelezően tudnod kell, sőt, miért is kellene tudnod? :)

Mondok jobbat: Az előre begyakorolt pózok megölik a spontaneitást és az érzelmeket, amik elengedhetetlenek az emlékezetes, boldog, önfeledt és önazonos pillanatokhoz!


A profi fotósok ebben végig a segítségedre lesznek, ők látnak kívülről, ők tudnak olyan instrukciókat adni, amikkel úgy tudsz szép mozdulatokat mutatni a kamerának, hogy közben előnyösek, önazonosak és megmaradhat bennük az érzelem is.


Én például kifejezetten olyan feladatokat viszek magammal, amikről az előzetes közös ötletelésből már tudom, hogy passzolnak a személyiségetekhez, komfortosak lesznek és a belső gyermeket is előcsalogatják. Közben végig figyelek rátok, figyelek a részletekre (melltartópánt, előnyös szögek, gyűrődések, stb. ) így végig komfortsan végig kísérem a pillanatokat, amikben úgy lehettek a legszebbek, hogy közben jól is érzitek magatokat. :)


családi fotózás a természetben

A fotózás stresszes és fárasztó


Sok család azért kerüli a fotózást, mert attól tartanak, hogy az egész folyamat stresszes és fárasztó lesz. A készülődés, szervezés, levélváltások, utazás, időzítés, időjárás, szépek is legyünk, boldogok is, a gyerkőc is a legjobb passzban legyen, de ott az a fránya kamera is.


Két jó hírem is van: Az egyik, hogy nem te vagy az első, aki így érez, a második pedig az, hogy :

A fotózás egy családi élmény, ahová azért mentek, hogy együtt jól érezzétek magatokat - a professzionális fotós pedig nagyon jól tudja, hogy hogyan segítsen, hogy így is legyen! :)


családi fotózás a természetben elkapott pillanatok

Erre az alkalomra új ruhákat kell vennünk, profi haj és smink szükséges


Bár egy új ruha, profi smink és haj növelheti az önbizalmat, nem elengedhetetlen a jó fotókhoz. A természetes megjelenés sokszor még jobban is mutat a képeken, mert hitelesebbé és őszintébbé teszi azokat és komfortosabb is a viselője számára. A legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát a bőrében és magabiztos legyen a kamera előtt.


Ehhez fotósként és magánemberként is azt szoktam javasolni, hogy egy fotózás miatt nem kell másnak látszanotok, mint akik valójában vagytok, pont ellenkezőleg: A saját történetetek velős része a küllemetek is. A legjobb, ha olyan ruhákban, olyan frizurával és sminkkel érkeztek a fotózásra, amiben a komfortosan és önazonosan érzitek magatokat! :)

Ha a hétköznapokban sem sminkeled magad erősen, a fotózás kedvéért sem kell kipróbálnod. Egy alap, természetes smink bőven elegendő, mert egységessé és ragyogóvá teszi a bőrt.


Ami viszont fontos: A ruhák tiszták, kevésbé átlátszóak, gyűrődés mentesek legyenek.


családi fotózás a természetben elkapott pillanatok

Fotogénnek kell lenni ahhoz, hogy szép képek készüljenek rólunk


Ez az egyik leggyakoribb tévhit, amivel találkozom, hiszen nagyon sokan kezditek úgy a leveletek, hogy "nem vagyunk fotogének és tapasztalatunk sincs fotózásban."


Nyugodj meg! Egyikre sincs szükség ahhoz, hogy jó képek készüljenek rólad! :) Egy profi fotós látja, hogy melyik profilod előnyösebb, tudja a titkos trükköket, amik segítenek abban, hogy a kamerán keresztül tényleg az előnyös oldalad köszönjön vissza (pl. hattyúnyak, toka-mentes pózok,szögek, háromszögelés, stb..).


Tudod mi tesz vonzóvá valakit? Nem a karcsú derék és a szerencsés genetika, hanem a boldogság, öröm, magabiztosság :) Ezt pedig egy profi fotós képes bárkiből kihozni!A gyerekek túl kicsik vagy túl nagyok már a fotózáshoz


Sokan gondolják, hogy a kisgyerekekkel nehéz fotózást szervezni, mert nem tudnak hosszabb ideig nyugodtan maradni. Az igazság az, hogy a profi fotósok tapasztaltak a gyerekekkel való munkában, és tudják, hogyan ragadják meg a figyelmüket és hogyan hozzanak ki belőlük természetes mosolyokat úgy, hogy közben a gyermeknek nem kelljen egy helyben ülnie - pont ellenkezőleg! A gyerekek épp a spontaneitásuk miatt varázslatosak a fotókon, és az őszinte pillanatok megörökítése csodálatos emlékeket eredményez.


Nincs túl kicsi gyermek, sem túl nagy, hiszen ez is az ő életük egy fejezete, bátran őrizd meg számukra! :)


családi babás fotózás otthon


A családi fotózás számos tévhittel és félreértéssel van körülvéve, de ezek eloszlatásával könnyebbé és élvezetesebbé válhat a folyamat. A lényeg, hogy a családi fotózás egy örömteli esemény legyen, amely során a valódi pillanatokat és érzelmeket örökítjük meg. Ne hagyjuk, hogy a tévhitek eltántorítsanak minket attól, hogy gyönyörű emlékeket teremtsünk és örökítsünk meg a családunk számára.
Kedvet kaptál egy fotózáshoz?


Comments


bottom of page