top of page

BLOG

"Mellette olyan békét érzek, a nehéz éjjeleken is csak mosolyogni tudok" - Ti írtátok az anyaságról

Az anyaság csodálatos utazás, amely rengeteg érzelmi hullámvasúton vezet keresztül, de egyúttal tele van örömmel, boldogsággal és kihívásokkal. Az anyaság szépsége az, hogy olyan élményeket nyújt, amelyekre semmi más nem képes. Ezért fontos, hogy az anyaság értékeit megértsük és megőrizzük, általatok pedig megannyi formáját, szépségét láthattam már, így most a Ti szavaitok következnek: Így meséltek Ti az anyává válásotokról ❤️
"A lányommal a kapcsolat ajándék. Elmondhatatlanul hálás vagyok azért, hogy lányom született, bár amikor gyermeket szerettünk volna, nem a neme volt a hangsúly, mégis mikor megtudtuk azt éreztem, hogy a Jó Isten bízik bennem, úgy látja készen állok, hogy egy új vonalat indítsak el. Egy szabad női életet varázslattal, csodákkal tele.

Hálás vagyok ennek, és a mai napig ezt működtetem. Úgy szeretem Őt, ahogy van és én magam is gyógyulok ebben a kapcsolatban. Mellette vagyok és lettem igazán az a nő, aki lenni szeretnék.

A szülése végtelen erővel ajándékozott meg, a gondozása pedig megtanította nekem, mi a valódi, színtiszta szeretet.

Hálás vagyok, hogy anya lehetek, hálás vagyok, hogy egy lány anyja lehetek.

Az anyaság egy részem, amit nagyon élvezek, amiben otthon vagyok. "

- Tina“Nekem az Anyaság.

Az anyaságomat leginkább az ösztönösség jellemzi az első pillanattól fogva. Ha valamire választ szeretnék találni akkor mindig önmagammal kapcsolódom és a szívem megsúgja a választ. Az anyaság számomra gyógyító. Nem olyan életkezdetet élhetett át Ádám amit én adni szerettem volna neki, de egy év távlatából megértettem, hogy minden átírható és gyógyítható. Éreztem és tapintottam ezt, ahogy folyamatosan gyógyítottuk egymást. Mély és szeretettel teli szál köt össze minket.Leírhatatlan milyen fájdalmas érzéseket, traumákat tud begyógyítani az ahogy egy kisbabával kapcsolódsz, ahogy gondoskodsz róla, ahogy feltétel nélkül szereted, úgy ahogy van. Az anyaság élteti bennem az érzést, hogy adjak, szeressek és ha valamiért tényleg érdemes élni akkor ez az.

A mindennapjainkat leginkább a lelassulás, a természetben levés, mesélés, éneklés, az együtt töltött idő és a közös tevékenységek jellemzik. És a hordozás.

Ez egy meghatározó része az életünknek a kezdetektől fogva, a testközelség és az a mély együttlét amit ez ad nekünk. Egy nehezebb napon vagy amikor kicsit nyűgösebb, ha magamhoz ölelem vagy összebújunk mindig megnyugtatja. Amikor kisebb volt, rengeteget fürödtem vele együtt, sokszor altattam a mellkasomon és a mai napig összebújva, együtt alszunk. Minden nap hálás vagyok, hogy ő engem választott.

“ - Enikő


“Milánt nagyon nagyon vártuk. Sajnos az én anyukám már nem láthatta őt de képzeld el ugyanazon a napon születtek és nekem ez egy égi jel volt, hogy nem véletlen érkezett hozzánk. Mellette olyan békét érzek hogy még a nehéz éjjeleken is csak mosolyogni tudok meg puszilgatni őt. Elég rámosolyognom, ő visszamosolyog, pedig csak 9 hónapos. Nagyon nagy szimbiózisban vagyunk.


Anyukámtól én nagyon sok szeretetet kaptam mindig es nagyon az lakik bennem hogy ezt a szeretetet áramoltatom tovább felé is“

- Judit


“A kapcsolatunk a legőszintébb szeretet, amit ismerek. Egymás minden rezdülését levesszük. Ezelőtt nem gondoltam, hogy ilyen tényleg létezik, hogy valakivel ennyire szimbiózisban éljünk. Ez a legszebb és a legnehezebb is az egészben. Folyton tanulok: róla, magamról, az életről. Ahogy ő rácsodálkozik az élet dolgaira, az engem is arra késztet, hogy sokkal jobban értékeljek mindent. Például ahogy nézi a fákat, imádja őket... és neki még mindig újdonság, igen, de a csillogó tekintete miatt kb. meg akarom menteni a világot.


Imádok minden pillanatot, de az anyaságom egy konstans FOMO. Mindig félek, hogy lemaradok egy pillanatról. Szeretem látni a fejlődését, de közben meg fáj, hogy megy az idő. Sokszor vívódom, hogy vajon jó döntéseket hozok-e, de közben meg olyan ösztönösen jön minden. Nem is hittem el korábban, hogy ilyen van. És azt hiszem azóta, hogy anya lettem, sokat fejlődtem: pl. sokkal hamarabb tudok bocsánatot kérni, ami eddig nekem nagyon nehezen ment, ha igazán őszinte akarok lenni. Tanulom folyamatosan, hogy hibázni emberi dolog meg hogy lehet nehéz napom nekem is.“

- Bia

(A képek nem a megjelölt idézetek tartoznak, korábbi munkáimból válogattam ki a legszebb pillanatokat )Comentários


bottom of page