top of page

BLOG

Mikor érdemes stúdióban fotózni? - 4 ok, ha jobb, ha stúdiós fotózás mellett döntesz

Bár elsősorban az önazonosság jegyében inkább otthoni vagy kültéri fotózást szoktam javasolni, nem áll tőlem távol a stúdiós fotózás sem, sőt, vannak esetek, amikor kifejezetten a legjobb választás az, ha stúdióban készülnek a képek.


Mikor érdemes egyáltalán stúdiót választani és melyiket? Ez a bejegyzés most ebben segít! :)


női generációk fotózás nagymamával anyával női fotózás budapest all we have just stories

Amikor fotózásra egyeztetünk minidg egy ismerkedős kérdéssorral segítve igyekszem megismerni benneteket, hogy biztosan olyan helyszínt és környezetet ajánljak a fotózáshoz, ami hozzátok illik, rólatok mesél majd, ahol komfortosan érezhetitek magatokat.


Bár mindenki elsőre azt gondolja, a természetben otthonosan mozog (hiszen valahol elkerülhetetlen is az, hogy ott töltsünk némi időt), de valójában korántsem mindig a természet a biztos válasz. Éppen ezért jó döntés lehet a stúdiós fotózás, ha:


Sok időt töltünk otthon, de nem fotogén az otthonunk


Imádom az otthon készült sorozatokat, sok esetben párja nincs annak az önazonosságnak, amikor a saját környezetetekben készülnek az emlékek és kiderül, hogy imádtok otthon együtt főzni vagy filmeket nézni, olvasni, játszani a gyerekekkel, de sajnos túl szűkös, túl sötét vagy épp felújítás alatt áll, ezért nem jöhet szóba, hogy ott fotózzunk.


lifestyle családi fotózás a nordix stúdióban budapest all we have just stories

Szerencsére Budapest tele van szuper berendezett stúdiókkal, ráadásul különböző stílusokból választhatunk (ami könnyíti, hogy ne készüljön két egyforma sorozat), amik egy nappalit, hálószobát vagy épp konyhát is tartalmaznak, így minden adott lehet egy otthoni hangulatú történet megörökítéséhez.


Tél, szél, eső ide vagy oda, az emlékek nem várnak


Az élet nem csak a melegebb hónapokban zajlik, bizony télen, sőt, még esőben is vannak olyan alkalmak, amik emlékével kár lenne hónapokat várni. Ilyen alkalom lehet a brand fotózás a vállalkozásodnak, kismama fotózás, újszülött fotózás de még a családi fotózásnak is vannak ilyen alkalmai, hiszen akik tényleg napról napra változnak, azok a gyerekek.


Éppen ezért, hogy a végeredmény rovására ne menjen a nagykabát vagy a piros kezek és orrok vagy épp a melankólikus csupasz fák látványa, a téli időszak és a rossz idők megmentői ismét a budapesti stúdiók.
Minimalizmus és üzenet


Vannak esetek, amikor egy konkrét céllal történik a fotózás, ami egy erős üzenetet hordoz magában és máshol el sem tudom képzelni, hogy képi formába öntsük, hisz az a legjobb, ha semmi nem viszi el róla a figyelmet, sőt, a minimalista környezet még inkább kiemel, mintsem elrejt!


Néhány példa:Univerzális, időtálló képeket szeretnénk

A kültéri fotózások a környezet, a kültéri időjárásnak megfelelő öltözetekkel erősen árulkodnak arról, hogy milyen időszakban, évszakban, alkalommal készültek a fotók - így még ha ez is a cél, hogy kihasználjuk az adott évszak szépségeit, másik időszakban aktualitásukat vesztik a képek. Például egy tavaszi, virágzós fotót ritkán rakunk ki karácsonykor, igaz?


Ezt is érdemes figyelmebe venni helyszínválasztáskor, hogy pontosan mi a célunk a képekkel: Egy adott témát szeretnénk megőrizni időszaktól függetlenül vagy pont az évszakban, a környezetben alkotás a prioritás?


Csak hogy hozzak példát mindkét verzióra:Az első képen kimondottan tavaszias hangulatú fotózás volt a cél egy virágzó gyümölcsösben, míg a második képen a női generáció kapcsolódásán volt a hangsúly, aminél cél volt, hogy minél kevésbé vigye el róluk a figyelmet a környezet és a jövőben, 10-20-30 vagy akár mégtöbb évvel később is aktuális lehessen és ugyan arról meséljen.Ha stúdió mellett dötünk, hogyan tudjuk kiválasztani?

Ha stúdió fotózásra kerül a sor, mindig küldök egy bővebb listát azokról a stúdiókról, amik a legjobban passzolnak az adott témához, elképzelésekhez. Szerencsére Budapest bővelkedik az óradíjban foglalható, különböző stílusokban bővelkedő stúdiókkal.


A stúdiók, amikben a fent mutatott képek készültek - és ha stúdió fotózásról van szó, ahová a legtöbbet járok alkotni pedig:


Egy folyamatosan fejlődő, modern, letisztult és esztétikus fotóstúdió, északi-rusztikus, minimalista lakberendezési stílusban, 5 teremmel, összesen 400 négyzetméteren.


Szeretem benne, hogy minden alkalomra használható és ha jó időpontban megyünk, gyönyörűen árad befelé a fény!


Nemsokára nyílik két új termük is, amit már nagyon várok, hogy kipróbáljak valakivel! :)


nordix fotó studio budapest all we have just stories

Napfényes, minimalista fotóstúdió Budapest belvárosában.


Ha igazi minimál, modern-hipster környezetet éreztek magatokénak, ez a hely lesz a legjobb választás! Szeretem benne, hogy kreatívan, millió féle képpen használható, kreativitásra ösztönöz és nagyon jól megközelíthető :)


expo studio budapest minimál portré fotózás all we have just stories


Ezek a stúdiók még a április hónap témájának, a NŐK-nek járó havi kedvezményes portré fotózáshoz is tökéletes választás!


Elképzeltél egy hasonló sorozatot magadnak? Élnél az ajándék sminkes fotózással, ami csak rólad szól?

Gyere, alkossunk együtt! :)


Comments


bottom of page