top of page

BLOG

Bohém szerelem - Axa és Peti vegán esküvője a Sztrilich Pál cserkészparkban

Axa és Peti vasárnapi esküvőjéről nem tudok nem szuperlatívuszokban beszélni. Az a természetesség, bohém könnyedség, vibráló szeretet, ami körbelengte őket ezen a gyönyörű, verőfényes augusztusi vasárnapon ebben a pillanatban is mosolygra kanyarítja a számat. :)


Már a jegyes fotózásunk is úgy zajlott, mintha ezer éve ismernénk egymást. Vannak azok az emberek, akikkel ha találkozunk, tudod, hogy volt már dolgotok egymással egy másik életben, mert a lelkek emlékeznek és felismerik egymást. Na, ők pont ilyenek számomra, így nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nagyon hamar a szívembe zártam őket a szőrös gyerekükkel, Simával együtt.


Nagyon vártam ezt a napot, tudtam, hogy hatalmas, fogsorvillantós nevetésekben, örömkönnyekben, hatalmas ölelésekben lesz részem és mindez az erdő közepén, madárdalok és tábortűz kíséretében történhetett. Egyszóval szerelem ez, nekik is, nekem is! :D (a vegán hambik pedig külön ahw!)


A megismerkedésükről és a lánykérésről pedig Fanni, a Mezei menyegző szertartásvezetőjének szavain keresztül mesélnék, amiktől az én könnyeim is patakokban húllottak:


"Azt, hogy ők egy nap férj és feleség lesznek, egyébként már az első találkozó alatt érezték legbelül. Peti arra a randira magával vitte Simát, akit a Szabadsághídon Axa sétáltatott. Vagyis inkább futtatott, ugyanis egyszercsak elszaladt vele. Peti a beszélgetésünk alkalmával erre úgy emlékezett vissza: már akkor tudtam, hogy ott szalad a gyermekeim leendő anyja. Axa is hamar érezte, hogy ami kettejük között lesz, az biztosan nem mindennapi.


Hazaérve a randi után az anyai kérdésre, hogy “Na, milyen volt?” azzal a válasszal nyitott, hogy: “Anya, ő lesz a férjem”.


"Petinek az volt a terve, hogy egy óvatlan pillanatban majd Sima nyakörvére kötözi a gyűrűt, s így kéri majd meg Axa kezét. Axa viszont gyanút fogott, és minden percben árgus szemekkel leste Peti összes mozzanatát. Végül csak sikerült rácsomóznia a gyűrűt úgy, hogy Axa ne vegye észre. Mikor feltűnt neki, hogy valami fura a kutyán, és rákérdezett, hogy “mi van Sima nyakában??” Peti addigra már letérdelt előtte. Azzal nem számolt, hogy mivel a véletlenre bízta a lánykérés pontos pillanatát, vagyis hogy majd akkor lesz, mikor Axa észreveszi a gyűrűt, így lehet, hogy pont a sárba kell majd térdelnie. Hát. Így is lett. De persze ez nem tántorította el attól, hogy megkérdezze Axát, feleségül megy-e hozzá. Sima viszont kicsit közbeszólt, hogy ez a romantikus pillanat, azért mégis csak életszagúbb legyen: megunva, hogy megálltak egy percre, őrült ugatásba kezdet. Annyira üvöltve ugatott, hogy Axa igazából nem is hallotta Peti kérdését, így fogalma sincs, hogy tulajdonképpen mire is mondott akkor, ott, a kisoroszi szigetcsúcs sárszőnyegén a lehető legboldogabban igent. Állítják, ez így volt jól, így volt olyan, ez a lánykérés, mint amilyenek ők maguk, így, hármasban Simával."


És hát, ahogy az elején érezték: Férj és feleség lettek. Íme a képekben megörökített bizonyíték rá. :)


Szertartásvezetés és bérelhető dekoráció: Mezei Menyegző

Virág, csokor: Csillagvirág műhely

Vegan Foodtruck: Vegan Love

ความคิดเห็น


bottom of page